Gönüllü Okuyuculuk Projemiz'de Yer Almak İster Misiniz?

Gönüllü Okuyuculuk

Hizmetlere erişebilirlikteki eksiklikler, görme engelli bireylerin toplumsal yaşamla bütünleşmesini zorlaştırıyor.

Türkiye’de öğrenim çağında 100 bin görme engelli birey olduğu ve bunların büyük kısmının İstanbul’da yaşadığı tahmin ediliyor. Buna karşılık, yaklaşık 1200 görme engelli öğrenci için özel eğitim veren ilk ve ortaokul sayısı on yedi ve sadece ikisi İstanbul’da. Öğrenciler orta öğrenimden sonra özel eğitim almıyor ve liseyi okumak için kaynaştırılmış eğitime geçiriliyorlar. 

Eğitim olanaklarından eşit ve adil biçimde yararlanma zorlukları görme engelli öğrencilerin eğitimlerini, meslek edinme süreçlerini ve nihai olarak kendilerinin ve ailelerinin yaşamını olumsuz yönde etkiliyor.

Eğitim Komisyonumuz, “Gönüllü Okuyuculuk Projesi”ni bu gerçekleri göz önünde tutarak hayata geçirdi.

Nasıl Yapıyoruz?

Gönüllü Okuyuculuk Projesi birbirini tamamlayan iki çeşit çalışmadan oluşuyor:

  1. Ders Kitabı Okuyuculuğu
    Kamuya açık mekanlarda ya da Whatsapp, Zoom gibi platformlarda görme engelli öğrencilere birebir ders ve test kitapları okuyor, LGS, YKS, EKPSS, ALES gibi sınavlara hazırlanmalarına destek oluyoruz.
  2. Sesli Kitap Okuyuculuğu
    Sesli kütüphanelere gönüllü desteği vererek, ders ve test kitapları dahil her tür kitabı sesli kitap olarak üretiyoruz. İşbirliği yaptığımız kurumların kitap portalına bağışladığımız sesli kitaplardan Türkiye genelinde bütün görme engelli bireyler yararlanabiliyor.

Bugüne kadar gönüllü okuyucu desteği vererek işbirliği yaptığımız merkezler:

  • İBB Eyüp Sesli Kütüphanesi
  • Kadıköy Engelli Merkezi Sesli Kütüphanesi
  • Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM)

Sen De Bir Gencimizin Eğitimine Destek Ol!

Projemizin en değerli kaynağı yüzlerce gönüllümüz. Gönüllülerimiz sadece projeyi hayata geçirmekle kalmadı, aynı zamanda ona ruh verdi ve başlangıcında düşündüğümüzden çok daha iyi noktalara taşıdı.  Projemiz ne kadar çok kişi tarafından bilinirse o kadar çok kişiye ulaşacak.

Giderek büyüyen gönüllü ordumuza katılıp haftada iki saatinizi ayırarak bu projeyi desteklemek isterseniz Gönüllü Okuyucu Başvuru Formunu ulaşabilirsiniz.

Gönüllü ders kitabı okuyucularımızın deneyimlerini anlattıkları videoyu izleyerek daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Senin De Bir ‘Gönüllü Okuyucuya’ İhtiyacın Var Mı?

Gönüllü ders kitabı okuyucularımız ders ve test kitaplarına erişimi kolaylaştırmak amacıyla İstanbul’da yaşayan görme engelli bireylere bu kitapları birebir okuyor.

  • Fen Bilimleri
  • Matematik
  • Sosyal Bilimler
  • Türk Dili ve Edebiyatı
  • Tarih
  • Coğrafya
  • Biyoloji
  • Fizik
  • Kimya
  • Yabancı Dil

derslerinde LGS, YKS, EKPSS, ALES hazırlıklarınızda gönüllü okuyucu desteğine ihtiyaç duyuyorsanız başvurmanız yeterli. Kamuya açık mekanlarda başlattığımız bu çalışmayı artık çevrimiçi platformlarda da sürdürüyoruz.

Çalışma Nasıl Yürütülüyor?

  • Sizi gönüllü okuyucularla eşleştiriyoruz.
  • İhtiyacınız olan ders ve test kitaplarını gönüllümüze iletiyoruz.
  • Gönüllümüz sizi ya da velinizi arayarak bir program yapıyor.

Çalışma bu program çerçevesinde sürdürülüyor.

Projeden Nasıl Yararlanabilirsiniz? 

Gönüllü Okuyuculuk Projesi’nden yararlanmak için sizin ya da velinizin dolduracağı Öğrenci Başvuru Formu'nu doldurmanız yeterli. Başvurunuz bize ulaştıktan sonra proje temsilcimiz sizi arayarak bilgilendirecek.

Gönüllü Okuyuculuk programından yararlanan öğrenci ve velilerimizin videosunu izlemek için tıklayın.

Gönüllü Okuyuculuk Projesi’nin Başarı Hikayesi| İstanbul Benim

NE ZAMAN?
Aralık 01, 2023 01:00 - 1pm
-->