Kadın Emeği Projesi

KEP

Kadın Emeği Projesi, el emeği ile üreten kadınların ekonomi içerisinde aktif rol almasını desteklemek ve sürdürülebilir kadın girişimciliğine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Kadın Emeği Projesi faaliyetlerini 2 ana hedefe yönelik planlamakta ve yürütmektedir.

  • PAS - Pazarlama Ağı Sağlama
  • Sürdürülebilirlik

PAS - Pazarlama Ağı Sağlama

Kendi imkânları ile üreten kadınların en büyük problemlerinden biri; ürettikleri ürünleri potansiyel alıcılara ulaştırabilecek farklı satış kanallarında ve mecralarında bulunabilmektir.

Bu noktada; İstanbul Gönüllüleri geniş gönüllü ağının desteği ve işbirliğine yakın pozitif yaklaşımı ile alternatif satış kanallarını, emeği ile üreterek aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen kadınlar için tasarlayacak ve hayata geçirecektir. PAS iş hedeflerini ve işbirliklerini üreten kadınların süreç içerisinde daha geniş bir ağa ulaşmasını sağlayacak şekilde gerçekleştirecektir.

Kadın Emeği Projesi kapsamında hayata geçirdiğimiz faaliyetleri daha yakından izlemek için projenin Telegram kanalına abone olabilirsiniz. https://t.me/KadinEmegiProjesi

Hayata Geçirilen Çalışmalar

KEP

Beşiktaş Kadın Emeği Pazarı

Evlerinde kendi imkânları ile üretim yapan ancak ürünlerini tüketici ile buluşturma noktaları konusunda sıkıntı yaşayan kadınlar için İstanbul Gönüllüleri, Beşiktaş Kadın Emeği Pazarı’nı 14-31 Aralık 2020 tarihlerinde Beşiktaş Meydanı’nda gerçekleştirdi. Hafta içi her gün 10.00-19.00 saatleri arasında açık olan pazarda toplam 398 kadın stant açarak ürünleri sergileme ve satma fırsatı yakaladılar.

KEP

Kadıköy Kadın Emeği Pazarı

İstanbul Gönüllüleri Kadın Emeği Projesi (KEP) kapsamında hayata geçirilen pazarların ikincisi 2-19 Mart 2021 tarihleri arasında Kadıköy İskele Meydanı’nda gerçekleştirildi. El emeği ile üretim yapan 422 kadın üreticinin dekoratif ürünler, ahşap, kumaş, keçe ve ebru, takı ve aksesuar, yün ve tığ örgü, amigurimi, seramik ve cam, mum, sabun ve krem olmak üzere toplam 8 kategoride ürettikleri ürünler pazarda satışa sunuldu. 

Zeytinburnu Kadın Emeği Pazarı

İstanbul Gönüllüleri olarak kadınlarımızın el emeği ile ürettikleri birbirinden güzel ürünleri sergilemeleri amacıyla oluşturduğumuz Kadın Emeği Pazarı’mızı, bu kez de Zeytinburnu Çırpıcı Şehir Parkı'nda İstanbullularla buluşturduk.

KEP

Sarıyer ve Üsküdar Kadın Emeği Pazarı

Çekmeköy Kadın Emeği Pazarı

Esenler ve Tuzla Kadın Emeği Pazarı

 

Eğitimler

KEP

Marka ve Pazarlama Yolculuğu

Üreten kadınların markalaşma süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla 14 Mart 2021 Pazar günü Pazarlama Stratejisti, İletişim Danışmanı ve Öğretim Görevlisi Aysun Şabanlı'nın sunumuyla gerçekleştirilen etkinlik katılımcılar tarafından büyük bir beğeni ve ilgiyle karşılandı. Zoom ortamında gerçekleştirilen etkinlikte marka olmak, marka olmanın önemi, marka yolculuğunu planlamada öne çıkan unsurlara değinildi.

Bu verimli eğitimi bağlantıya tıklayarak izleyebilir; konu ile ilgili merak ettiğiniz soruları yorumlara ya da [email protected] adresine yazabilirsiniz.

 

KEP

Temel Ürün Fotoğrafçılığı

Ürünlerin tanıtımı ve pazarlanması, üreticilerin rekabet ortamlarında öne çıkması açısından oldukça önemlidir. Özellikle ürün görsellerinin sosyal medya üzerinden tüketicilere ulaşması, özelliklerinin detaylı ve ilgi çekici şekilde sunulması ürünlerin satışlarını oldukça kolaylaştırmaktadır.

Üreten kadınların cep telefonları ile ürünlerinin fotoğraflarını kaliteli bir şekilde çekebilmelerini ve paylaşabilmelerini amaçladığımız eğitim 28 Mart 2021 Pazar günü saat 15.00’de  Fotoğraf ve Grafik Sanatçısı & Öğretim Görevlisi Özkan Üner tarafından Zoom üzerinden gerçekleştirildi. Etkinlikte;

  • Dijital fotoğraf nedir? Cep telefonu ile fotoğraf nasıl çekilir?
  • Ürün fotoğraflarını cep telefonu ile nasıl çekeriz?
  • Çektiğimiz ürünleri paylaşmadan önce cep telefonları ile hangi uygulamalarla, nasıl düzenleyebiliriz?
  • Fotoğraf kalitesi bozulmadan nasıl paylaşılır, saklanır?
  • gibi konulara değinilerek katılımcıların soruları cevaplandı.

Bu verimli eğitimi bağlantıya tıklayarak izleyebilir; konu ile ilgili merak ettiğiniz soruları yorumlara ya da [email protected] adresine yazabilirsiniz.

Bütçesini Bilen Kadınlar

Üreten kadınların finansal okuryazarlık bilincine sahip olmaları, tasarruf etme ve birikim yapma konularında temel bilgileri edinmelerini sağlayan etkinlik 13 Şubat 2021’de Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği işbirliği ile hayata geçirildi. FODER Genel Sekreteri Dr. Yasemin Demirdağ tarafından verilen Online Finansal Okuryazarlık eğitimi katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

 

Hedef Kitle

Hedef Kitle, Rakip ve Pazar Analizi

Üreten kadınların hedef kitlelerini ve rakiplerini, pazarın beklentilerini tanımalarına yardımcı olacak yöntemleri öğrenmeleri ve ürünlerini bu bilgilerle pazara sunmaları amacıyla düzenlenen eğitim zoom ortamında Pazarlama Stratejisti, İletişim Danışmanı ve Öğretim Görevlisi Aysun Şabanlı tarafından 18 Nisan 2021de gerçekleştirildi.

Eğitimi bağlantıya tıklayarak izleyebilir; konu ile ilgili merak ettiğiniz soruları yorumlara ya da [email protected] adresine yazabilirsiniz.

 

El Emeği

El Emeği İle Üretimde Yasal Yükümlülükler ve Vergi Muafiyeti

Üreticilerin ürünlerinin pazarlanması ve bu ürünlerinin tüketiciyle buluşma sürecinde karşılaştıkları yasal sorumluluklar çoğu zaman karışık bir durum haline gelir. Vergi ve vergilendirme konusunun önemi, üretilen ürünlerin değerini ve pazarlama stratejisini de doğrudan etkiler.

El emeği ile üretim yapan kadınların ürünlerini satarken pazar yerlerinde, kermes alanlarında ve sanal mağazalarda karşılaşabilecekleri yasal sorumlulukları, vergi ve vergilendirme, esnaf muafiyeti gibi pek çok konunun aktarıldığı eğitim sonrasında katılımcılar sorularına da cevap buldu.


25 Nisan 2021’de Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Gülden Saklavcı Şahin’in katılımıyla gerçekleşen eğitimin ana başlıkları

• Vergi, Mükellef Nedir?
• Ne zaman vergi ödemeliyim?
• Vergi muafiyeti nedir?
• Esnaf muafiyeti nedir? Muafiyet belgesi nereden ve nasıl alınır?
• El işlerinden kazancımın vergisini ödemeli miyim?
• E-Ticaret’te vergi muafiyeti var mı? 
konuları oldu.

Üretim, satış ve sonraki süreçlerde faydalanacağınız pek çok yararlı bilgini yer aldığı bu eğitimi bağlantıya tıklayarak izleyebilir; konu ile ilgili merak ettiğiniz soruları yorumlara ya da [email protected] adresine yazabilirsiniz.

 

ETSY

ETSY Nedir?

Günümüzde tüm üreticiler için daha fazla dijital pazar yerinde daha etkin olarak yer almak neredeyse bir zorunluluk. Bu pazar yerlerinden biri olan ETSY kullanıcılara el emeği ile üretilen orijinal ve işçiliği yüksek ürünler sunmasıyla diğerlerinden ayrılıyor.

Kadın Emeği Projesi (KEP) kapsamında el emeği ile üretim yapan üreticilerin ürünlerini daha etkin pazarlamaları için hayata geçirdiğimiz "ETSY Nedir?" eğitimi 9 Mayıs Pazar 2021 günü ETSY'de satış yapan ve ETSY Turkish Sellers Facebook Grubu'nun yöneticisi olan Marka Danışmanı Ceren Güneş Üremek tarafından gerçekleştirildi. Eğitim kapsamında ETSY kuralları, komisyon oranları, kargo ve gümrük süreçleri ve ETSY içerisindeki iş modelleri konusunda bilgilerin paylaşıldı ve katılımcıların merak ettiği sorular cevaplandırıldı.

 

Instagram

Girişimciler İçin Instagram Hakkında Bilinmesi Gerekenler Serisi

‘Sosyal Medya’ günümüzün en etkili ve önemli iletişim araçlarının başında gelmektedir. Özellikle e-ticaretin gelişmesiyle birlikte, sosyal medya hesaplarından gerçekleştirilen ürün tanıtımları ve reklamlar, doğrudan tüketicilere ulaşmanın en kolay yolu olarak görülmektedir.

İstanbul Gönüllüleri Kadın Emeği Projesi (KEP) kapsamında, üreten kadınların ekonomilerine katkı sağlamak ve ürettikleri ürünleri tüketicilerle sosyal medya üzerinden en doğru şekilde buluşturmaları için sosyal medyanın en çok kullanılan platformlarından olan Instagram'ı ele aldık. Kadınlarımızın amaca yönelik Instagram kullanmasında başarı sağlamak için dört ayrı etkinlik gerçekleştirdik.

  • Instagram Algoritması Nasıl Çalışır?
  • Instagram'da Etkili İçerik Oluşturmak
  • Instagram'da Reklam Oluşturmak
  • Instagram'da Güvenlik

 

Bu etkinlikleri Youtube kanalımız üzerinden izleyebilirsiniz.

-->