“Kitap içimizdeki donmuş denize indirilmiş bir baltadır” der Franz Kafka. İçerisindeki kelimelerin birbiri ardına gelerek anlamlandığı, okudukça zihinlerde beliren düşüncelere can veren cümleler her zaman insanların beğenisini ve ilgisini kazanmıştır.
İyi bir kitap okumanın iyi bir dost kazanmak olduğunu bilen kitapseverler, ilk fırsatlarında o kadim ve çeşit çeşit olan kitaplarına koşarlar. Hayal gücümüzü geliştirerek sözcük dağarcığımızı çoğaltan kitaplar, insanların birbirini anlamasını kolaylaştırırken yaşadığımız doğaya ve topluma duyarlı olmamızı da sağlar. İstanbul Gönüllüleri olarak; düzenli kitap okuyarak iç özgürlüğümüzü daha çok duyumsamamız, düşünce becerimizi geliştirerek zekâmızı daha etkin kullanmamız amacıyla Okumak Mutluluktur projesini hayata geçirdik.
‘Bilinçli Kitap Okuma’ alışkanlığının kazanılması için İstanbul’un ilçe ve mahallelerinde ‘Okuma Grubu Zinciri’ oluşturarak etkinliklerine devam eden Okumak Mutluluktur projesiyle, yerli yazarlarımızın öykü ve romanlarını okuyarak değerlendirmelerde bulunuyoruz.
Pandemi sürecinden dolayı çevrim içi ortamda buluşmalarını gerçekleştirilen ‘Okuma Grupları’ bir sorumlu, bir rehber ve grup üyelerinden oluşuyor. Rehberliği üstlenen öğretmenler, yazarlar, şairler, sanatçılar ve edebiyatla uğraşarak kendini yetiştirmiş tüm iyi okurların katkılarıyla her geçen gün daha da büyüyen okuma grupları en fazla 12 üyeden oluşuyor. İstanbul’un 11 ilçesinde 13 farklı okuma grubu kuran gönüllülerimiz her geçen gün "Okuma Grubu" zincirini çoğaltıyor.
İstanbul’un çeşitli bölgelerinde hayata geçirdiğimiz ve sayısız kitapların okunup değerlendirildiği Okumak Mutluluktur ile birlikte; Ömer Seyfettin, Sait Faik Abasıyanık, Sabahattin Ali, Ahmet Hamdi Tanpınar, Yaşar Kemal ve Yakup Kadri Karaosmanoğlu ve daha birçok değerli ve yerli yazarlarımızın öykülerini ve romanlarını okuyarak değerlendiriyoruz.