Rakamlarla Gönüllü Okuyuculuk

Gönüllü Okuyuculuk

Eğitim olanaklarından eşit ve adil biçimde yararlanma zorlukları görme engelli öğrencilerin eğitimlerini, meslek edinme süreçlerini ve nihai olarak kendilerinin ve ailelerinin yaşamını olumsuz yönde etkiliyor.

Türkiye’de öğrenim çağında 100 bin görme engelli birey olduğu ve bunların büyük kısmının İstanbul’da yaşadığı tahmin ediliyor. Buna karşılık, yaklaşık 1200 görme engelli öğrenci için özel eğitim veren ilk ve ortaokul sayısı on yedi ve sadece ikisi İstanbul’da. Öğrenciler orta öğrenimden sonra özel eğitim almıyor ve liseyi okumak için kaynaştırılmış eğitime geçiriliyorlar. 

İstanbul Gönüllüleri Eğitim Komisyonumuz tarafından hayata geçirilen “Gönüllü Okuyuculuk Projesi” kapsamında yaklaşık bir buçuk yıldır aralıksız olarak süren çalışmalarımız neticesinde toplamda 1008 aktif gönüllü okuyucuya ulaştık. Görme engelli gençlerimizin derslerine rahat çalışabilmeleri, sınavlarına kolaylıkla hazırlanabilmeleri amacıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalar gençlerimiz tarafından büyük bir ilgiyle takip edilirken; 135 genç arkadaşımız Gönüllü Okuyuculuk projemizden yararlandılar.

Sesli kütüphanelere de gönüllü desteği vererek toplamda 227 ders ve test kitabı dâhil çeşitli kitapları sesli kitap olarak üretiyoruz.

-->